Novosti u IIHF Rulebooku

Frame-19.png

U svibnju 2023. donesen je novi IIHF pravilnik koji će se primjenjivati od sezone 2023./’24. Pravilnik se može preuzeti na linku https://www.iihf.com/en/statichub/4719/rules-and-regulations, a neke od najvažnijih promjena koje donosi odnose se na sustav kazni.

 

Novost je, primjerice, kod pravila broj 19, u situaciji kada igrači obiju momčadi istovremeno počine prekršaj koji se kažnjava s 2 minute isključenja (tzv. mala kazna), obje momčadi nastavljaju igru s 5 igrača, igrači iz prostora za kažnjene igrače izlaze u prvom prekidu nakon isteka 2 minute kazne, a vrijeme kazne ne odbrojava na semaforu. Dosad se u takvoj situaciji igralo 4 na 4, a vrijeme kazne odbrojavano je na semaforu.

 

Druga značajna promjena odnosi se na pravilo broj 21. U potpunosti se ukida kazna igre (match penalty), te se zamjenjuje kaznom u trajanju od 5 minuta (tzv. velika kazna) i disciplinskom kaznom (game misconduct).

 

Za igrača kažnjenog na ovaj način igra smjesta završava i on odlazi u svlačionicu do kraja susreta, a „veliku kaznu“ u prostoru za kažnjene igrače „odrađuje“ drugi igrač iz njegove momčadi.

 

Ove, i ostale promjene objašnjenje su u videu:

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=E5kLSBRwjTc

Povezane novosti

Potvrde o registraciji

Dana 12. kolovoza 2023. godine stupio je na snagu Pravilnik o načinu pohađanja i završetka obrazovanja sportaša („Narodne novine“, broj: 91/23) https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2023_08_91_1407.html . Člankom 3. stavkom

PROČITAJ VIŠE
Scroll to Top