Hrvatski savez hokeja na ledu i ove godine obilježava IIHF World Girls’ Ice Hockey Weekend.  U nedjelju, 6. listopada 2019. godine u 13:15 sati na Klizalištu „Kuna“ održat će se druženje na ledu i trening, a potom kratka utakmica za sve zainteresirane djevojčice i djevojke.

Program na ledu prilagođen je godištima te je podijeljen u tri grupe. Sudionice će se moći okušati u poligonu, naučiti osnovne vještine rada s pakom i sudjelovati u štafeti malih i velikih igračica. Ovaj je događaj prava prilika djevojčicama i djevojkama da bolje upoznaju sport  i testiraju svoje vještine na ledu. Zajedničkom treningu pridružit će se i djevojke koje igraju hokej, ali i one koje su ga nekad igrale.

U sklopu događaja, održat će se i sastanak za roditelje o nadolazećoj sezoni, treninzima i aktivnostima. Događaj će zaokružiti zajednička fotografija na ledu svih sudionica kojom će se obilježiti ovaj događaj u Hrvatskoj i koja će biti poslana Međunarodnoj federaciji hokeja na ledu (IIHF) kao dio projekta WGIHW 2019.

Stoga, pozivamo sve djevojčice i djevojke da nam se pridruže u nedjelju i podrže događaj koji se tijekom vikenda obilježava diljem svijeta s ciljem promicanja hokeja na ledu kao sporta za žene odnosno djevojčice i djevojke.

Na službenoj stranici IIHF-a i na društvenim mrežama bit će popraćena druženja na ledu za djevojčice i djevojke organizirana diljem svijeta.