Na temu natjecanja u IHL-u (International Hockey League), 22. svibnja 2020. godine održan je sastanak Hokejske zveze Slovenije (HZS) i Hrvatskog saveza hokeja na ledu (HSHL). Predstavnici HZS-a obavijestili su da zbog utjecaja koronavirusa i neizvjesnosti situacije u sportu vrlo vjerojatno neće postojati mogućnost proširenja IHL-a u idućoj sezoni te je predloženo da se ista igra po istom sistemu kao i u sezoni 2019./2020. Prema tome bi po kategoriji sudjelovala samo jedna hrvatska momčad, osim seniora u kojima bi se natjecale 3 hrvatske momčadi.

Povodom održanog informativnog sastanka s predstavnicima HZS-a, 2. lipnja 2020. godine održan je Izvršni odbor (IO) HSHL-a. Na sjednici su sudjelovali i predstavnici klubova hokeja na ledu i Zagrebačkog saveza hokeja na ledu te se raspravljalo o prijedlogu HZS-a te su donijeti zaključci i prijedlozi HSHL-a. Dan nakon, 3.lipnja 2020. godine HZS-u je poslan dopis u kojem se objašnjava stav HSHL-a o želji da se u IHL sezoni 2020./2021. igra u formatu: U13 – tri hrvatske momčadi, U15 – tri hrvatske momčadi, U17 – dvije hrvatske momčadi, U19 – jedna hrvatska momčad, seniori – tri hrvatske momčadi. Novi termin sastanka s predstavnicima HZS-a na temu IHL-a predviđen je za utorak 9. lipnja na kojem će se definirati format lige za sezonu 2019./2020., ali i napraviti preliminarni dogovor za sezonu 2020./2021.

U nedjelju, 5. lipnja 2020. godine održan je sastanak HSHL-a sa Savezom hokeja na ledu Srbije (SHLS). Na sastanku je od strane predstavnika SHLS-a predloženo osnivanje zajedničke lige čiji bi ravnopravni nosioci bili Srbija i Hrvatska, a kojoj bi se mogli pridružiti i bosanski, bugarski, mađarski i slovenski klubovi. Takva liga bila bi “back-up” u odnosu na IHL u trenutnom formatu. Želja oba saveza je da se momčadi primarno natječu u IHL-u kao osnovnoj razvojnoj ligi u regiji. Novi sastanak s predstavnicima SHLS-a u planu je sredinom lipnja kada će biti poznata situacija u IHL-u te se ona raspravi na Izvršnom odboru HSHL-a te se odluči u kojem se smjeru planira nastaviti suradnja.