Vijeće IIHF-a donijelo je odluku o otkazivanju svih IIHF svjetskih prvenstava (seniori, žene, U18) u 2021. godini osim elitnih divizija. Svjetska prvenstva za kategorije U20 (M) i U18 (Ž) otkazana su već ranije. Tako su sve svjetske zemlje osim onih koje igraju u elitnim skupinama ostale bez nastupa na svjetskim prvenstvima. Hrvatska seniorska reprezentacija trebala je nastupiti na SP-u IIA u Pekingu, U18 na SP-u IIB u Sofiji, a u ožujku 2021. Zagreb je trebao biti domaćin SP-a za žene IIB.

Svi smo se nadali da će se svjetska prvenstva ipak održati, ali s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u svijetu i probleme s kojima se susreću svi nacionalni savezi koji bi ili kao organizatori ili kao sudionici bili dio svjetskih prvenstava u 2021. godini, ova odluka je bila očekivana.

Nadamo se da će svjetska prvenstva za 2022. godinu moći biti organizirana i da će se svi oni koji na bilo koji način sudjeluju na svjetskim prvenstvima 2022. godine moći veseliti ponovnim nastupima i organizaciji svjetskih prvenstava u našem sportu.

Članak IIHF-a o odgodama svjetskih prvenstva možete pročitati ovdje.