Photo: Igor Soban/PIXSELL

Prvog dana turnira olimpijskih pretkvalifikacija u Sisku, hrvatska reprezentacija ostvarila je i prvu pobjedu. Povela je pogotkom Ive Kaleba u četvrtoj minuti utakmice te samo pet minuta kasnije Stjepan Čizmadija postiže svoj prvi pogodak za seniorsku reprezentaciju. Reprezentativci Bugarske u prvoj trećini nisu uputili ni jedan udarac na hrvatskog vratara Vilima Rosandića. Utakmica se nastavila u gostujućoj trećini, a završila je pogotkom Dominika Kanaeta. Prva polovina druge trećine započela je u vrlo usporenom ritmu što se promijenilo pogotkom Tadije Mirića i ubrzo nakon toga i Ivana Puzića. 

U trećoj trećini Hrvatska je slavila brojnim pogotcima. Luka Jarčov postigao je čak tri pogotka, a  svoje pogotke proslavili su i Luka Mikulić i Bruno Fičur. Svoje druge pogotke u utakmici postigli su Dominik Kanaet i Ivo Kaleb. U posljednjoj minuti utakmice Hrvatska je primila jedan pogodak te je konačan rezultat utakmice 1 – 12.

Po prvi puta za seniorsku reprezentaciju nastupio je dečko iz Siska, Tomislav Ličina. Kako kaže “Sisak je mali grad, velikog srca”, a svoje zadovoljstvo domaćinstvom međunarodnog turnira u rodnom gradu ne krije. Utakmicom je zadovoljan i glavni trener Danijel Kolombo koji je već fokusiran na sutrašnju utakmicu s reprezentacijom Turske u istom terminu. U subotu, 14. prosinca prvu utakmicu igraju Srbija i Bugarska u 15 sati.