Photo: Igor Soban/PIXSELL

Hrvatska reprezentacija još jednom je slavila na turniru olimpijskih pretkvalifikacija u Sisku. Konačnim rezultatom 10 – 2 (2-1,4-0,4-1) nakon utakmice s Turskom osigurala je mogućnost za osvajanje prvog mjesta.

U prvoj trećini pogotke su postigli Stjepan Čizmadija i Mario Čunko, a gosti su u posljednjoj minuti trećine smanjili prednost. Pogotke u drugoj trećini postigli su Luka Mikulić, Ivan Puzić, Tadija Mirića i svoj prvi seniorski gol Luka Kramarić.

U trećoj trećini pogotke su postigli Domen Vedlin, Marko Šakić, Srketić Fran, u kojoj je Turska ponovno smanjila prednost na 9 – 2. Za kraj utakmice, na oduševljenje domaće publike, svoj prvi pogodak za seniorsku reprezentaciju zabio je Tomislav Ličina.

Kapetan hrvatske reprezentacije, Marko Tadić za novinare je rekao da su utakmice sa Srbijom uvijek neizvjesne i teške te da će se boriti u sutrašnjoj utakmici za prvo mjesto u skupini. Svoj cilj jasno je izrazio: “Vrlo dobro poznajemo igrače srpske reprezentacije s obzirom da s njima igramo u Internacionalnoj ligi, međutim, moramo dati sve od sebe da ne ponovimo poraz sa Svjetskog prvenstva”.

Odlučujuća utakmica za prvo mjesto sa Srbijom na rasporedu je u 17 sati, dok će u 13 sati Bugarska i Turska zaigrati utakmicu za 3. mjesto.