IIHF Sustainability Award, Bratislava 2019. Foto: Pavel Lebeda


Međunarodna federacija hokeja na ledu (IIHF) objavila je dokument pod nazivom IIHF Sustainability Vision koji sadrži ciljeve i smjernice u području održivosti, projekte nacionalnih saveza i najbolje prakse IIHF-ova ureda u tom području.

Istaknuti primjeri nacionalnih saveza bili su prijavljeni za IIHF-ovu nagradu održivosti, a među njima su i dva projekta Hrvatskog saveza hokeja na ledu. Na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore (IIB) u Zagrebu proveden je projekt „Play fair, live fair“ na kojem je uz edukativne aktivnosti u području antidopinga, dodijeljena nagrada Fair play reprezentaciji s najmanjim brojem kaznenih minuta.

Odgodom Svjetskog seniorskog prvenstva (IIA) u Zagrebu zbog pandemije koronavirusa, prijavljeni projekt za 2020. godinu nažalost nije proveden. U planu ga je realizirati na idućem prvenstvu u organizaciji Hrvatskog saveza hokeja na ledu. Oba projekta HSHL-a uključuju četiri globalna cilja održivog razvoja Ujedinjenih naroda (UN Sustainable Development Goals).

Posljednjih nekoliko godina IIHF se aktivno bavi ekološkim i socijalnim temama te sa svojom hokejaškom obtelji pridonosi UN-ovim globalnim ciljevima održivog razvoja.

IIHF-ova vizija održivosti: IIHF Sustainability Vision

Sve informacije o ovoj temi dostupne su na stranici: https://www.iihf.com/en/static/5116/sustainability