IIHF Svjetsko prvenstvo IIB za mlađe seniore počinje u utorak, 15. siječnja. Ulaz na sve utakmice je slobodan.

Hrvatska prvu utakmicu igra s Nizozemskom u utorak u 20:00 sati u Ledenoj dvorani Doma sportova. Mladi hokejaši pozivaju gledatelje da ih podrže u što većem broju. Prijenos utakmice bit će na Sportskoj televiziji, kao i prijenos druge utakmice s reprezentacijom Srbije. Prijenos svih utakmica prvenstva bit će dostupan na službenoj stranici prvenstva i na YouTube kanalu Hrvatskog saveza hokeja na ledu.

Prije početka Svjetskog prvenstva, mladi hrvatski hokejaši najavili su svoj nastup tijekom druženja s djecom i njihovim roditeljima na klizalištu Supernova u Buzinu, a zabave i smijeha nije nedostajalo. Hokejaši su djecu učili osnovama hokeja, upoznali su ih s hokejaškom opremom te održali pravi mini trening za najmlađe. Palice i pakovi bili su najtraženija roba, a djevojčice su se pokazale bolju preciznost u pucanju na gol. Na kraju su reprezentativci pozvali građanstvo da ih na Svjetskom prvenstvu podrže u što većem broju kako bi ostvarili što bolji nastup. Na druženju s najmlađima bili su kapetan U20 reprezentacije Luka Kramarić, Domagoj Troha, Marin Joja, Tino Burazin, Dominic Rene Čanić, Patrik Dobrić.

Bila je to prigoda porazgovarati i o suparnicima te očekivanjima na predstojećem Svjetskom prvenstvu. Pomoćni trener U20 Hrvatske reprezentacije u hokeju na ledu Bruno Bregant rekao je da su pripreme bile intenzivne i kratke: «Sve smo odradili prema planu, iako je bilo dosta utakmica u klubovima u kojima dečki nastupaju, a tu su i studentske obveze. Hrvatska je favorit i cilj nam je prvo mjesto te prelazak u viši rang, IIA.»

Predsjednik saveza hokeja na ledu Nikola Švigir rekao je kako je s organizacijskog aspekta sve spremno i da svi vjerujemo da će dečki ostvariti svoj cilj. «Imamo dosta iskustva u organizaciji velikih natjecanja i sve ide prema planu. Zahvaljujemo se i gradu Zagrebu i Hrvatskom olimpijskom odboru koji su nam pružili potporu da prvenstvo bude na kvalitetnoj razini, a sada je na dečkima da naprave svoj dio posla, uz potporu navijača s tribina» zaključio je Švigir.