Slobodan dan na Svjetskom prvenstvu U18 u hokeju na ledu, iskorišten je za edukaciju mladih hokejaša o štetnosti dopinga.

Borba protiv dopinga je borba 365 dana u godini, ali na međunarodnoj razini, 10. travnja se simbolično obilježava kao dan poštene igre, sporta bez varanja, sporta bez dopinga ili tzv „Play True Day“.

Play True Day je dan posvećen čistom i poštenom sportu. Svrha mu je upoznati sportaše, kao i cijelu sportsku javnost, a i građane općenito, s globalnom borbom protiv dopinga u sportu. Kako je riječ o jednom od najvećih problema s kojim se sport suočava, obilježavanjem Play True dana želi se podsjetiti ljude o moralnoj neprikladnosti korištenja dopinga i upozoriti na opasnost primjene istog.

Play True Day izvorno je pokrenut u južnoameričkim zemljama i za taj dan je u suradnji sa Svjetskom antidopinškom agencijom (WADA) i na temelju Montevideo deklaracije određen datum 10. travnja kada se taj dan obilježava.

Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) povodom Play True dana ove godine organizira brojne edukativne aktivnosti o štetnosti dopinga, a u suradnji s IIHF (Svjetskom federacijom hokeja na ledu) i Hrvatskim savezom hokeja na ledu (HSHL), obilježio je Play True dan i na juniorskom SP-u u hokeju na ledu koji se od 24-30. ožujka održava u Zagrebu.

U ledenoj dvorani Doma sportova postavljen je edukativni kutak u kojem su hokejaši rješavali antidopinški kviz i tako provjerili znanje o opasnostima i posljedicama dopinga.

Edukativni kutak posjetile su sve reprezentacije pa tako i Hrvatska U18 reprezenatcija u hokeju na ledu, a tijekom utorka, znanje o dopingu i njegovoj štetnosti, moći će provjeriti i svi posjetitelji i gledatelji.