Službeni logo IIHF Svjetskog juniorskog prvenstva IIB, Zagreb

Od 24-30. ožujka 2018. Zagreb će biti domaćin IIHF U18 Svjetskog prvenstva divizije II skupine B, na kojem će uz domaćina Hrvatsku nastupiti Island, Kina, Nizozemska, Srbija i Španjolska. Ulaz na sve utakmice bit će slobodan.

Hrvatski hokejaši okupili su se u Zagrebu gdje se pripremaju za nadolazeće prvenstvo, a glavni trener reprezentacije Alan Franjković rekao je što možemo očekivati od ovog SP-a. „Naš cilj je svakako povratak u skupinu A divizije II. Konkurencija je dosta jaka pa ne možemo ništa predviđati. Okupili smo se na pripremama, većina igrača je tu osim nekolicine koji će nam se pridružiti do srijede. Malo me brine situacija sa Svenom Paulovićem koji nam se pridružio ozlijeđen; radi se o rupturi ligamenta ramena i on je na terapijama. Nadam se da će ipak biti spreman kako bi pomogao ekipi. I prvi golman Domagoj Troha se žalio na bolove u koljenu“, rekao je Franjković. Još se očekuje dolazak dvojice igrača – Mavro Polonijo (HDK Maribor) i Rene Dominic Čanić koji je u Kanadi na Pacific Coast Hockey Academy.

Franjković je najavio da će početkom tjedna i objaviti konačni popis reprezentativaca, nakon dviju pripremnih utakmica koje igraju ovaj vikend – u subotu će biti provjera s Hrvatskom reprezentacijom u hokeju na ledu U21, a u nedjelju odlaze u Sloveniju gdje će igrati s domaćinom HKMK Bled U18.

Glavni trener rekao je ponešto i o suparnicima. Srbija, Kina i Španjolska imaju kvalitetne momčadi: „Srbija je iznimno jaka, a u Zagreb dolaze s desetoricom igrača koji su nedavno igrali na SP U21; Kina također ima kvalitetnu momčad; u olimpijskom programu su i Kinezi jako puno ulažu u sve zimske sportove, a već par godina sustavno slažu olimpijsku reprezentaciju za ZOI 2022. u Pekingu“ rekao je Franjković. Španjolska, Island i Nizozemska također imaju kvalitetnu generaciju hokejaša.

Ulaz na sve utakmice je slobodan, a Hrvatska svoje utakmice igra u večernjem terminu. Prvi suparnik je Srbija u subotu (24.3.) u 20:00 sati u Domu sportova.