Reprezentacija Srbije u hokeju na ledu osvojila je IIHF U20 Svjetsko prvenstvo i osigurala prelazak u viši rang natjecanja, diviziju II grupa A. Hrvatska mlada reprezentacija osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju te ostanak u Diviziji IIB, a Nizozemska je osvojila brončanu medalju. Posljednja na SP-u je reprezentacija Meksika koja ispada u Diviziju III.
U posljednjoj utakmici prvenstva Hrvatska je pobijedila Izrael 2-1 (1-0, 1-0, 0-1), u utakmici koja nije utjecala na konačni plasman pa je glavni trener reprezentacije Danijel Kolombo šansu odlučio dati i drugom golmanu Luki Goršiću.
Srbija je u prvoj utakmici dana bila bolja od Nizozemske 6-2 (2-1, 2-1, 2-0) i osigurala zlatnu medalju. Belgija je bila bolja od Meksika 7-2 (2-2, 0-0, 5-0).
«Srbija je momčad koja je najbolje odigrala ovo prvenstvo i zasluženo je osvojila prvo mjesto. Nama ostaje žal što nismo prvi, ali Srbija trenutno ima bolju ekipu. Pola naše reprezentacije su dečki koji igraju i U18 i jedna su od mlađih reprezentacija, a pola momčadi za dva mjeseca čeka i nastup na SP U18 u Beogradu» rekao je glavni trener reprezentacije Danijel Kolombo.
Prvi pak na posljednjoj utakmici SP-a bacio je Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, a utakmici je nazočio i Veleposlanik Države Izrael u RH Ilan Mor sa suprugom.
Za najboljeg golmana prvenstva izabran je hrvatski golman Domagoj Troha; najbolji obrambeni igrač je Andrija Španjević iz Srbije kao i najbolji napadač SP-a Marko Dragović.
U sklopu projekta «Fair Play Live Fair», nagradu za Fair Play koja se dodjeljuje reprezentaciji s najmanjim brojem kaznenih minuta, dobila je reprezentacija Srbije.

Konačni poredak:
1. Srbija                      15
2. Hrvatska                12
3. Nizozemska             9
4. Belgija                   6
5. Izrael                      3
6. Meksiko                 0