U predposljednjoj utakmici Svjetskog prvenstva, hrvatski mladi hokejaši upisali su treću pobjedu na turniru. Protiv posljednje plasirane momčadi Meksika bili su bolji 3-0 (1-0, 1-0, 1-0).
Kvaliteta Hrvatske bila je vidljiva od početka, a prvi gol za vodstvo od 1-0 već u drugoj minuti utakmice postiže Sven Paulović, a na asistenciju Čanića i Dobrića. Cijelu trećinu Hrvatska je dominirala no unatoč ukupno 8 minuta isključenja Meksikanaca, nismo uspjeli postići još pogodak prednosti u prvoj trećini.
«Dobro smo krenuli, kako smo se i dogovorili, ali ta brojna isključenja Meksikanaca su nam malo razbila ritam. Važno je da smo pobijedili i sad imamo dan odmora prije Izraela» rekao je najbolji igrač utakmice Dominic Rene Čanić.
Drugu trećinu također su obilježila isključenja Meksikanaca. Ukupno su imali čak 18 kaznenih minuta, a hrvatski mladi hokejaši zgoditak za 2-0 postigli su u 24. minuti. Gol je zabio Patrik Dobrić, na asistenciju Čanića i Luke Kramarića.
I posljednju trećinu hrvatski mlađi seniori odradili su rutinski, a gol za konačnih 3-0 postiže Luka Kramarić u 48. minuti. Igračem utakmice u Hrvatskoj reprezentaciji proglašen je Dominic Rene Čanić.
Glavni trener reprezentacije Danijel Kolombo komentirao je utakmicu: «Meksikanci su radili faule iz nemoći i to je malo poremetilo naš ritam. Bili su i umorni, a i imaju kratku klupu. Realno smo bolja ekipa i to smo pokazali. Sad nam još predstoji Izrael. Ja vjerujem u pobjedu Nizozemske nad Srbijom i onda u zadnjoj utakmici moramo dobiti Izrael.»
U preostale dvije utakmice, Belgija je izgubila od trenutno vodeće Srbije 1-5 (0-0, 0-3, 1-2), a Izrael je izgubio od Nizozemske 3-7 (0-1, 1-4, 2-2).
Nedjelja je slobodan dan na SP-u, a u ponedjeljak Hrvatska igra posljednju utakmicu dana, u 20:00 sati s Izraelom. Hrvatska još ima šanse za prvo mjesto i to ukoliko Nizozemska pobijedi Srbiju, Hrvatska mora biti bolja od Izraela.

Tablica:
1. Srbija                      12
2. Hrvatska                9
3. Nizozemska           9
4. Belgija                   3
5. Izrael                      3
6. Meksiko                 0

Raspored ponedjeljak, 21. siječnja 2019.:
13:00   Nizozemska – Srbija
16:30   Belgija – Meksiko
20:00   Hrvatska – Izrael