U sklopu IIHF Global Girls’ Game projekta tijekom vikenda, 16. i 17. veljače diljem svijeta, u čak 40 zemalja, odigrala se zajednička utakmica djevojčica i djevojaka koje su nastupile za bijeli ili plavi tim.

Naše djevojčice u dobi od 6 do 12 godina odigrale su utakmicu u Zagrebu, na klizalištu Velesajam, 17. veljače 2019. godine.

Plavi tim je poveo u drugoj trećini s 1:0, no bijeli tim je ipak pobijedio rezultatom 2:1. Utakmicu je bacanjem paka otvorila naša reprezentativka Marta Vrbančić Fabić.

Ukupan rezultat svih odigranih utakmica u svijetu je 137:135 u korist plavog tima.

Međutim, u ovoj velikoj zajedničkoj utakmici rezultat nije bitan. Ova simbolična utakmica djevojčica i djevojaka samo je potvrdila i podsjetila da je hokej na ledu sport kojim se bave djevojčice, djevojke i žene diljem svijeta. Cilj GGG projekta je upravo njima pružiti podršku, ali i potaknuti ostale djevojčice i djevojke da se odvaže upoznati s hokejom na ledu i počnu trenirati ovaj brzi, zanimljivi sport.

Popis djevojčica koje su sudjelovale na 2019 IIHF GGG:

TEAM WHITE
Mirta Stiperski
Lara Findrich
Katja Vugić
Beata Vugić
Klara Cerovac
Paula Stepan
Mia Primužak
Petra Soldić
Mia Novak
TEAM BLUE
Petra Stiperski
Stela Taletović
Viktorija Rukavina
Sara Lucijanović
Maja Stražanac
Elena Zagudajev Matešić
Gita Berić
Tea Vinković
Maja Kitarović Buha

Događaj u Zagrebu je organizirao Odbor za ženski hokej ispred Hrvatskog saveza hokeja na ledu, a timove su predvodili treneri Medarda Pack (Team White) i Branko Lončarević (Team Blue).
Čestitamo svim djevojčicama i trenerima na sudjelovanju

Veseli nas podatak da se broj djevojčica i djevojaka koje treniraju hokej na ledu u Hrvatskoj dvostruko povećao u odnosu na prošlu godinu!

Fotografije i rezultate ostalih utakmica odigranih u drugim krajevima svijeta pogledajte na stranici IIHF-a, a fotografije iz Zagreba u nastavku: